31. okt. 2010

Strašnostrašna buča

Čeprav sem načeloma proti uvozu raznoraznih tujih praznikov, sem za letošnji Halloween vseeno nabavila bučo, ki sem jo ob "pomoči" svojega enoinpolletnika izrezala.

Kakšno veselje je to bilo! Ob kuhinjskem pultu je stal na stolu, veselo brodil po semenih in prekladal bučin pokrov sem in tja. Ko je bila izdolbena in izrezana, sva jo testirala kar na kuhinjski mizi:

 
Potem pa sva jo odnesla na stopnice in jo kasneje zvečer še večkrat prišla pogledat, če je še tam ;-)) (Vito še ne govori, zato te za roko odpelje kam bi rad šel):


PS: saj vem, da je Noč čarovnic komaj danes, ampak pri nas buča straši že dva dni....


Lep dan,
Suzi

4 komentarji:

 1. Saj buče niso le simbol halloweena, tudi pri nas smo v Sloveniji imajo dolgo tradicijo - le da bučnih lučk niso izdelovali na točno določen dan, ampak vso jesen. Tudi sama se spomnim, da smo vsako jesen izrezali strašljivo bučo in kako smo se otroci veselili, pa tudi s svojim sinom sem jih izrezovala, ko smo halloween videli le v ameriških nadaljevankah po TV. Zato se mi zdi kar prav, da si s sinčkom izdelala bučo - tako čisto našo - slovensko. Da pa sveti že dva dni prej pa je še toliko bolj naše.
  Čestitke in uživaj z Vitom!

  OdgovoriIzbriši
 2. Super sta to naredila in lahko si kar predstavljam, kako je Vito užival.

  OdgovoriIzbriši
 3. Ja tudi pri nas še kar gori. Luštnega bučmana sta ustvarila.

  OdgovoriIzbriši
 4. Simona, tole si pa tako lepo napisala!

  OdgovoriIzbriši