4. feb. 2010

Sizzix vs. Cuttlebug

Ena izmed mojih zadnjih pridobitev je bila tudi nova Sizzix Big Shot mašinca. Dolgo časa me je že mikala, ampak se nekako nisem mogla odločit ali bi ali ne bi. Konec koncev sem imela doma hroščka. ;-)) In sizzixa RES nisem potrebovala.

Ampak želja je prevladala in tako sem se po novem letu odločila in si ga naročila:
Poleg dobiš dobiš še osnovne plošče in sicer: Multipurpose Platform in Standard Cutting Pads

Če hočete embosirat papir z njihovimi embosirnimi ploščami pa je potrebno dokupit še
Siliccone Rubber in Impressions Pad
Lahko pa kupite kar Texturz Starter Kit - v njem je 6 teksturnih plošč, silicone rubber in Impresions Pad. Cenovno se zelo splača.
In ker me je že več punc v zadnjih dnevih spraševalo, kako sem zadovoljna z nakupom, povem, da ZELO. ;-)) Zaenkrat ga nisem uporabljala še prav veliko, ampak vseeno dovolj, da lahko rečem, da mi ni žal nakupa.

Prva dobra lastnost Sizzixa je, da ima večje osnovne plošče in tako večjo površino za obdelovanje - večje šablone za rezanje, večje teksturne in embosirne mapce, ki ji brez skrbi spustiš skozi, ne da bi te skrbelo, da boš kaj polomil (saj tudi skozi hrošča gre večina s. stvari, ampak vedno malo cvikaš).

Druga dobra lastnost pa je v bistvu bila zame najprej pomanjkljivost: ne gre zložit in je precej večji, kompaktnejši, robustnejši kot. npr. hrošč. Ampak ravno zato lažje delaš z njim, ker zaradi svoje teže lepo stoji na mizi in ga ne rabiš tiščat navzdol, ko skozenj spuščaš kakšne debele sendviče. Ravno zaradi svoje teže in velikosti je zelo stabilen. Je pa res, da zato zasede tudi precej več prostora in ga ne moreš zložit.

Tretjič - ročka gre vrtet precej lažje, bolj gladko in brez zatikanja. (ali pa je imel moj hrošč napako ;-))

Četrtič - zanj je na tržišču precej več dodatkov kot za hroščka. In originalni sizzixovi dodatki so precej cenejši kot originalni Cuttlebugovi. Večina sizzix šablon bo brez problema delala tudi v hroščku, ampak dokupit boste morale kakšne dodatne plošče in gumo. Le največje šablone mislim, da skozi hrošča ne gredo.
Vsekakor priporočam Sizzixa - za manj denarja dobiš občutno več v primerjavi z Cuttlbugom.

lep dan,
Suzi

16 komentarjev:

 1. čestitke za pridobitev, se ti pa najlepše zahvaljujem za potrditev mnenja ob moji odločitvi, do mene sicer še ni prispel, a je že moj moj... lp

  OdgovoriIzbriši
 2. Imam samo hrošča, in sem z njim čisto zadovoljna... In menda gredo tudi tanajvečje šablone skozi, samo problem je z njihovo dolžino...

  Ampak! Američani so ravnokar končali s svojim CHA eventom, in predstavili so tudi novo "serijo" hroščev, predvsem dodatkov zanje - tudi njim je potegnilo, da se bo rabilo večje plošče...

  Dodajam en link na to temo, samo ne prevzemam nobene odgovornosti.

  http://pezadoodle.wordpress.com/2010/01/23/cuttlebug-heaven-lots-of-other-stuff/

  OdgovoriIzbriši
 3. Me veseli, da si zadovoljna. Jaz nimam ne enega ne drugega....samo željo po "imeti".

  OdgovoriIzbriši
 4. Athena, vse zgleda super, ampak še vedno so 3 stvari, ki jih morajo porihtat:

  - kakšne nove šablone za rezanje,
  - embosirne mapice so zelo majhne - v velikosti 5x7" pa jih je le za vzorec
  - proti sizzixu je hrošč precej lahek in zato ni tako stabilen in ga moraš vedno z eno roko navzdol tiščat.

  Provocraft ima veliko produktov in zato je njihov sistem za Cuttlebuga malo nedodelan - manjka jim vedno novih šablon, dodatkov, idej. Mogoče se nam zdaj obeta en kup novitet - ampak spet nič takšnega kar ne bi imel že Sizzix (recimo 12" plate in šablone).

  OdgovoriIzbriši
 5. Uhh.. meni pa je bil rozi hrošček toook všeč.. zdaj pa premišljujem, če ne bi mogoče jaz tele igrače rabila :))) Ko me res zamika, se verjetno vrnem k tebi :)

  OdgovoriIzbriši
 6. hvala za tole mnenje. mogoče kdaj zamenjam, samo mi je pa hrošček zakon ravno zato, ker ga lahko zaprem in odnesem s sabo. večjih plošč niti ne rabim, šablon se pa ne bi branila, ampak saj v cuttlebugu tudi delajo sizzixove.

  OdgovoriIzbriši
 7. Papirolina, saj sem rekla, da v roščku delajo skoraj vsi sizzixovi dodatki. Ampak v Sizzixu pa delajo vsi Cuttlebugovi in vsi Sizzixovi. ;-))
  Brez da bi moral kupovat kakšne dodatne plate.

  OdgovoriIzbriši
 8. Hmm.. za katere Sizzix šablone pa bi morala dodatne plošče kupit pri hroščku? Do sedaj sem še vse spravila v hrošča s kompletom, ki je prišel zraven. Mogoče pa še nisem vseh šablon sprobala :)
  A nimajo za Sizzixa tudi nekih plošč za tuje šablone? tele mislim http://www.sizzix.info/product/519
  Bemtiš, tok reklamo delaš, da bom šla še res cene gledat in prostor po pultu delat :)))) Še nikjer pa nisem zasledila, kaj sploh je v paketu, samo mašina al še kaj. Al sem pa mal smotana ratala :) Pri hroščku je tako fajn pisalo :) Če prav razumem, je samo mašina brez česarkoli 99 dolarjev, starter kit je pa tole http://www.sizzix.info/product/1261
  Ti boš kriva, če bom šla tole kupit :))))

  OdgovoriIzbriši
 9. Sonja, deloma sem ti odgovorila kar zgoraj v dopolnjeni verziji objave.

  OdgovoriIzbriši
 10. Kje pa si nabavila mašino in za kakšno ceno, če ni skrivnost?

  OdgovoriIzbriši
 11. Suzi - super napisano in se popolnoma strinjam. Big Shot je res BIG SHOT. :)

  OdgovoriIzbriši
 12. Hvala za analizo, sem se velikokrat spraševala, če je boljši.

  OdgovoriIzbriši
 13. Hvala za tole objavo, jaz bi tut zamenjala :(

  OdgovoriIzbriši
 14. Ali katera proda zgoraj omenjeno mašinco?

  OdgovoriIzbriši
 15. Pozdravljeni.
  Zanima me kje se najbolj splača kupit sizzi-xa :)?

  OdgovoriIzbriši