25. nov. 2008

Božična nakupovalka...


...je bila moja prva Penny Black štampiljka. Mogoče malo netradicionalna in preveč potrošniška za na božične voščilnice. Ampak vseeno, meni je všeč, nastale so pa tele pisane voščilnice:





Sicer niso poslikane vse nastale, ampak vse približno variirajo v takih postavitvah. So pa tudi same voščilnice manjših dimenzij, zato tudi niso bogato okrašene - se mi zdi, da bi bile potem enostavno preveč natlačene....
lp,
Suzi
PS: slike so obupnih barv - enostavno mi ne uspe ujeti neke primerne (dnevne?) svetlobe, da bi bile vidne dejanske barve... Kako, kdaj in kje slikate ve, da so slikce ok?






6 komentarjev:

  1. Suzi, tudi jaz imam težave s slikanjem t tem obdobju večnega mraka. Sem pa ugotovila, da Picassa2 kar lepo popravi sliko - uporabim gumb "klik na srečo" in se mi zdi,d a je precej bolje. Je pa res, da kljub temu ni slika taka kot bi bila ob pravi svetlobi.

    LP, Tanja

    OdgovoriIzbriši
  2. Prav vse so luštne! In glede na to kolikšno proizvodnjo imaš, je ta nakupovalka kot nalašč za na voščilnico.
    Jaz imam tudi probleme s slikanjem. Ne vem, kam naj postavim, da bo stvar svetla in hkrati ne bleščeča.
    Upam, da se javijo še tiste, ki obvladajo.

    Lp, Marna

    OdgovoriIzbriši
  3. So mi všeč ravno zaradi minimalizma. Si zopet dokazala, da imaš pravi občutek.
    Pri oblikovanju fotografij pa jih mnogo uporablja Photoshop. Baje naj bi bil najbolši program za oblikovanje. Jaz se sicer trudim nekaj z njim, sa mi še ni najbolj uspelo :(

    OdgovoriIzbriši
  4. Zgleda, da imamo kar vse težave s slikanjem v tej hecni svetlobi. Še nekako najbolje je, če slikam zjutraj, samo kaj ko se le redko spomnim. ;-))

    Picasso in Photoshop bi morala malo naštudirat, ampak mi trenutno zmanjkuje časa za to.

    Marna, nakupovalka je sicer fajn, ampak za mojo"proizvodnjo" je veliko preveč majhnih detajlov za barvat. :-(( Ostale so bolj preproste. Sem pa včeraj skončala 200 po vrsti. ;-)

    OdgovoriIzbriši
  5. Ti si neverjetna s temi serijami. Prav klanjam se ti za vztrajnost :)

    Slikam pa jaz ob oknu, balkonskih vratih pravzaprav, lovim pa svetlobo, ki ji še lahko rečeš svetloba. PS odnese veliko, saj s funkcijo "curves" sam mnogokrat vzpostavi ravno pravo svetlobno razmerje.

    OdgovoriIzbriši