29. nov. 2010

Rudolf

Ta serija je nastajala v preteklih dneh, glavni motiv je majhen Penny Black Rudolf:



Čeprav sem si tokratni koncept in postavitev čestitk zaradi velikih zadala čimbolj preprosto, si vseeno nisem želela, da bi izgledale pusto. Dodala sem jim voščilo v slovenščini v izsekanem krogu, jelenčka sem pobarvala z Copici, izrezala z nestiji, posenčila z Versafine blazinico ter ga obkrožila z izsekanimi snežinkami - te sem še malo okrancljala z Sticklessi.


 Vzorčasti papirji za ozadje so iz domačih zalog, v velikanskem kupu sem izbrala vse v modri barvi.  In čeprav so vse bolj ali manj enake, se vseeno malenkost razlikujejo v barvah, postavitvi in detajlih.


Zaenkrat jih je nastalo 36, 48 pa jih je še v nastajanju - se pravi vsi deli so pripravljeni in jih je potrebno le še sestavit in zlepit.

Mimogrede še eno opozorilo - ponavadi uporabljam lepilo UHU (rumena tuba, gel), tokrat pa me je na policah premamilo staro dobro Aerovo OHO (rdeče bela tuba) oz. predvsem nizka cena (manj kot 80 centov/kom), pa sem ga kupila. Žal lepilo grozovito smrdi, bel šeleshamer in Core`dinations strukturni karton ni zlepilo še po par urah, ampak je med njima  nekako zreagiralo in potemnilo bel šeleshamer. Pa da ne pozabim omenit, da je tudi odtise pobarvane z Copici raztopilo, razlilo, razmazalo.  Verjetno se v kakšni drugi kombinaciji čisto lepo obnese, ampak tole pa ni šlo skupaj. Tako, da raje ne testirat doma. ;-)
Kakšna lepila pa se vam najbolje obnesejo, kaj najraje uporabljate?

Lep dan,
Suzi

12 komentarjev:

  1. Tvoje čestitke nikakor ne morejo biti puste, ker jih že same barve popestrijo. Je pa to en krasen kup in si se po moje kar pošteno nabarvala. Lepo si jih sestavila. Kar pa se lepil tiče, pa ne uporabljam nič posebnega, imam eno Hoferjevo lepilo, ki se odpira na obeh straneh, na eni ozek vrat, na drugi širši s krtačko. Nasplošno pa raje uporabljam različne širine dvostranskega lepilnega traku, ker se ne pozna lepilo.

    OdgovoriIzbriši
  2. Meni tvoje čestitke delujejo vedno ravno prav bogate, ker izbiraš žive barve. Prav nič več dodatkov ne potrebujejo :)
    Jaz najraje lepim z dvostranskim selotejpom, se mi zdi še najbolj močen in tudi čist. Ne maram packarije po čestitkah.

    OdgovoriIzbriši
  3. Super si zastavila ... in tudi končne številke niso zanemarljive ... jaz se v svoji skromnosti lahko kar skrije pred teboj. Meni je že kompletek desetih težko naredit, kaj šele 36+48 ;)

    Kar se pa lepila tiče, pa se navadno poslužujem Mekola, če je pa v igri tanek in občutljiv papir, pa pride prav dvostranski lepilni trak.

    OdgovoriIzbriši
  4. Prekrasna serija je nastala, tile Rudolfi so res cartkani. Jaz imam najraje zeleno lepilo - http://www.oskrbovalec.si/image.ashx?id=2691100&size=80&photo=

    OdgovoriIzbriši
  5. 36 naredila, 48 pa v nastajanju?! Ojej sploh ne vem če sem jih toliko že vseh skupaj naredila. Pa ne samo to, tudi prav luštne so in nič puste. Vsega je ravno prav.
    Kar se tiče lepila, pa se tudi sama raje poslužujem dvostranskega lepilnega traku, ker pusti površine čiste in se ne more zgoditi da se zaradi vlage (ki povzročijo kakšna lepila) kaj zmečka.

    OdgovoriIzbriši
  6. Bravo! Si sploh ne predstavljam, da bi jih toliko naredila. Svaka čast za potrpljenje. Krasne so!

    Za lepljenje tudi jaz uporabljam to UHU lepilo (rumene tuba) ali obojestranski selotejp.

    OdgovoriIzbriši
  7. Rudolfi na kupčku ...čudovit pogled.

    Uporabljam obojestranski lepilni trak, če le ne gre drugače, pa Uhu lepilo v stiku.

    OdgovoriIzbriši
  8. Na mojem blogu te nekaj čaka... :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Krasni jelenčki! Si čisto lahko predstavljam to rudolfasto množično proizvodnjo :)

    Od lepil se mi najbolje obnese gel lepilo Scotch v zeleni tubi, veliko lepljenja pa rešim z obojestranskim lepilom in lepilnimi kvadratki za fotografije iz Müllerja.

    OdgovoriIzbriši
  10. Hvala za vse nasvete. Vidim, da vas veliko uporablja obojestranski aerov lepilni trak - a vam tudi po nekaj časa še dobro drži? meni se je namreč zgodilo, da je čez nekaj časa popustil.

    OdgovoriIzbriši
  11. Le kako sem lahko spregledala to proizvodnjo jelenčkastih voščilnic?! Super so, ravno prav pisani in okrašeni, ti to res obvladaš.
    Jaz zadnje čase največ uporabljam lepilo v miški od Müllerja (ki ga najdeš na foto oddelku)in pa UHU gel.

    OdgovoriIzbriši
  12. Wau, koliko Rudijev ... vsaka čast, da jih vse tako lepo pobarvaš in sestaviš.

    OdgovoriIzbriši