4. jun. 2010

Fantki

Verjetno se bo večina mamic fantkov strinjala z menoj, da je za fantke bolj malo izbire - ne glede na to kaj iščeš. Če boš iskal recimo čisto navadno trenerko za fantka, boš našel mogoče 2 (!) različna modela v modri in sivi barvi. Mogoče še v rjavi, če boš imel srečo. Itak se zatakne pri številkah, v željeni ponavadi ni niti enega kosa.
In potem si rečeš nič, poglejmo še pri deklicah, mogoče se najde kak nevtralen kos, ki bi ga lahko oblekel tudi fant. Seveda je pri deklicah zgodba popolnoma drugačna - od preobilja vsega se verjetno  mamice deklic kar malce težko odločijo - ravni kroj, na trapez, z patentom na nogah, na trakce v pasu, na gumico, 3/4 dožine,... seveda v vsaj 15 različnih barvah, številk pa vseh v izobilju. Seveda so vse takšne, da jih fantku ne moreš kupit - saj imajo vsaj minimalno našito vsaj Hello Kitty, pentljico na vsakem gležnju, satenast roza trakec ali čipko všito v predelu pasu....

Zgodba se za fantke ponovi tudi pri vseh ostalih kosih oblačil in modnih dodatkih, nahrbtnikih, čevljih, celo pri posteljnini, v glavnem skoraj povsod po trgovinah je stanje približno tako: 2 polici za fantiče, ostalih 10 za deklice. Saj ne, da deklicam ne bi privoščila izbire, ampak prav vedno se sprašujem ali so fantki res tako trd oreh za oblikovalce otroških linij? Ali res nimajo niti malo domišljije?

Edina svetla točka so igrače - Lego kocke so zakon in vedno se je prav težko odločit med vsemi tistimi "fantovskimi" kompleti. ;-))  Gasilski avto, bager, cirkus, traktor,trgovina, železnica, tovornjak, živalski vrt, kmetija, policija, cisterna, motor, bencinska črpalka, letala, dinozavri, roboti,... - to so pač motivi, ki pritegnejo tako male mojstre kot tudi male princeske.

Sem se mogla malo spihat, že skoraj 2 meseca namreč kupujem bodije z kratkimi rokavi Vitu, pa je vedno številka razgrabljena ali pa je vse roza. ;-))  No ne vse, uspela sem dobit en komplet pri H&M. Enega v 2 mesecih, pa grem vsaj 3x na teden v mesto po otroških trgovinah.

In ker se vsa zadeva z izbiro seveda ponovi tudi pri čestitkah, sem tokrat naredila par takih, ki bodo za male fante:










Lep pozdrav,
Suzi


9 komentarjev:

  1. Super simptični robotki in tudi punce se jih ne bi branile.

    OdgovoriIzbriši
  2. prav nasmejat sem se morala... čeglih bo najbrž kar držalo (nimam izkušenj z nabavo fantovskih oblačilc:) ). čestitke so super.

    OdgovoriIzbriši
  3. Ti roboti so pa res take simpatične žverce in super si iz njih ustvarila te fantovske čestitke. Se pa strinjam s tabo, čeprav nimam otrok. Grem pa kdaj kupit za koga drugega in z izbiro je točno tako kot si napisla.

    OdgovoriIzbriši
  4. iiii kakšni simpatični robotki :)...čeprav pri današnji modi tudi pri puncah ni tako lahko kupovat ;)

    OdgovoriIzbriši
  5. Luštkani robotki!
    Glede oblačil se pa moram strinjat s tabo. Prej, pri Živi, sploh nisem nikoli opazila, kako mala je izbira za fantke.
    Na srečo mi je tokrat nakupovanje cunjic precej prihranjeno (zahvaljujoč tudi tebi ;)), ampak tu in tam pa le moramo kaj poiskat.

    OdgovoriIzbriši
  6. Kako so simpatični in polni energije, kot so vedno tvoji izdelki. Moja dva bi jih takoj posvojila - vse!

    OdgovoriIzbriši
  7. krasne so, te mašince...da o barvni kombinaciji ne govorimo!
    o cotkah pa ne bi zgubljala besed, ker veš moje mnenje :).

    lp ustvarjalkam

    OdgovoriIzbriši
  8. Prav luštni so tile robotki. :) Imaš pa prav glede izbire pri fantih, še pri odraslih je isto. :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Suzi, pa še kako prav imaš glede oblačil. Vedno ista zgodba. Povej, kakšno številko potrebujeta, bom pobrskala po starih zalogah :)
    Čestitke z robotki pa so iiiii, lepe, lepe, lepe...

    OdgovoriIzbriši